NSL Arrangement

NM i Sjømatprodukter 2018

NM i Sjømatprodukter 2018 – Håndverk og Industri

Håndverk og Industri

Bedømmingen og premieutdelingen for håndverk – og industrikonkurransen vil foregå samme uke men vil være to adskilte konkurranser. Det vil være fire produktklasser i hver konkurranse. Produsenter med eget utsalg kan delta i håndverkerklassene.


Produktklasser 

Det skal konkurreres i følgende produktklasser 2018

•Fiskekaker

•Fiskekarbonader/burger

•Fiskepudding

•Ferdigrett som kun trenger oppvarming


Produsenten som melder på produkt må selv avgjøre hvilken klasse produktet skal meldes på i. Hver bedrift kan kun melde på et produkt i hver klasse og hvert produkt kan kun stille i en klasse. 

Produktene blir bedømt av en fagjury som får produktene presentert anonymt. Alle deltagende produkter blir bedømt etter en karakterskala og med der følgende kriterier vil bli vektlagt: Produktets utseende (er det appetittlig eller er det avvik man ikke forventer i produkter av denne typen), lukt, smak og konsistens. De fem produktene fagjuryen vurderer som best i hver klasse går videre til en preferansetesting lagt opp som en rangering fra liker dårligst til liker best. Minst 20 dommere skal vurdere alle produkter som går videre. 

Norgesmesterskapet skal kåre gull- sølv og bronsevinner for de 3 beste i hver klasse. Er det for få produkter påmeldt i en klasse vil den bli kuttet fra konkurransen. 


Påmelding

Påmelding til konkurransen gjøres elektronisk via vår hjemmeside www.nsl.no . Hvis det skulle oppstå problemer, ring NSL på telefon 73 84 14 00. 

Deltageravgiften er kr. 1000,- for hvert påmeldt produkt (pris eks mva). 

Påmeldingsfristen er tirsdag 22. mai - 2018

Innsending av produkter

Ved innsending av produkter oppfordrer vi til god innpakking, eventuelt vakuum/tett plastemballasje slik at produktet holder kvaliteten. 

Innsending av produkter for industribedrifter

Påmeldte produkter til industrikonkurransen må sendes med Bring og bedriftspakke ekspress over natt (https://www.bring.no/sende/pakker/bedrift-i-norge/hurtig-til-bedrift) onsdag 30.05 eller torsdag 31.05 eller leveres fysisk på Akrinn fredag 1. juni i tidsrommet kl. 07. 00-14.30. Ved levering av produkter på Akrinn kontakt Emil Dalheim på telefon 40105025.

Innsending av produkter for håndverksbedrifter

Påmeldte produkter til håndverkskonkurransen må sendes med Bring og bedriftspakke ekspress over natt mandag 4. juni eller leveres fysisk på Akrinn onsdag 6. juni. Ved levering av produkter på Akrinn kontakt Emil Dalheim på telefon 40105025.

Produktene for håndverk og industri må sendes inn til følgende adresse

NTNU Matvitenskap Akrinn

Varemottak v/ Emil Dalheim telefon 40105025

Gunnerus gate 1

7012 Trondheim.


Premieutdeling

Premieutdelingen vil bli gjennomført på Matstreif i Oslo fredag 7. september. For å dele ut årets premier vil Fiskeriminister Per Sandberg være tilstede. Nærmere informasjon om premieutdelingen vil komme etter hvert. 



Fiskekaker


Produkt Merknad
  

Pris pr. produkt: kr 1 000,- eks. MVA.

Fiskekarbonader/fiskeburger


Produkt Merknad
  

Pris pr. produkt: kr 1 000,- eks. MVA.

Fiskepudding


Produkt Merknad
  

Pris pr. produkt: kr 1 000,- eks. MVA.

Ferdigrett som kun trenger oppvarming


Produkt Merknad
  

Pris pr. produkt: kr 1 000,- eks. MVA.


Avbryt